Ervaringen

Wat ik in de omgang met Bonita heb geleerd is dat ik een non verbale boodschap meezend met mijn woorden naar de ander, waar in dit geval Bonita op reageerde. Ze reageerde zo eerlijk, dat ik daardoor besefte dat mijn energie: mijn angst/mijn frustratie/onzekerheid invloed heeft op hoe ik over kom. Het gekke is dat ik dit wel weet, maar nu kwam het echt binnen.

Ik heb inzicht gekregen door de omgeving en de houding van de coach. Ik vroeg soms om hulp omdat ik het niet meer wist hoe ik Bonita in beweging moest  krijgen. De coach stelde me vragen en liet me zelf ontdekken wat er gebeurde, wat het verschil was met de start van de oefening en later toen Bonita niet meer in beweging kwam (te krijgen was). De vraag werd naar het te bereiken doel gebracht en naar mijn flexibel kunnen schakelen en los te laten door te kijken naar wat er bereikt was en hoe kan ik vanuit dat gegeven verder gaan? Inzicht in balen, teleurgesteld zijn (in het paard en in mezelf omdat de opdracht niet voltooid was) en het spijtgevoel dat ik dan daarna weer had richting het paard en mijzelf.

benn1

Het was een fijne sessie en leuk om met een paard te werken, irritant dat ik het niet voor elkaar kreeg om haar met me mee te laten lopen zoals ik wilde, zo'n simpele opdracht. Lag wel erg dicht tegen mijn coachingsvraag aan nl hoe ik een van mijn medewerkers kan ondersteunen met focussen op wat gedaan moet worden.


Bedankt dat je ons dit aan wilde doen

De oefening met Bonita ging goed, ik kon de opdracht zonder problemen en snel volbrengen. Dat vond ik fijn. Ik dacht: mooi, klaar. Niets meer te leren omdat het goed ging en beantwoordde aan mijn eigen verwachtingen. Maar.....,in het dagelijks leven put deze prestatiedrang/perfectionisme me uit, ik ben gaan inzien (door de vragen van Ad) dat ik het onmogelijke van mezelf vraag en daar graag hulp bij wil. Ik voelde sterk dat ik deze hulp moet/wil toelaten.


Er was een hele prettige, rustige en open sfeer. Ik voelde me op mijn gemak ondanks dat sommige momenten best lastig voor me waren. Ik voelde me veilig bij de coach en het paard, dat is in mijn ogen de belangrijkste voorwaarde om een coaching te kunnen volgen. Ik vond de opbouw van de coachsessie fijn, terwijl het begin ook best even spannend was. Ik kreeg goed contact met het paard waardoor ik meer vertrouwen kreeg en dat gaf mij een goed gevoel. Ik ging weg met het gevoel dat ik vooraf als doel had gesteld.


Ik vond het ook zeer leuk, leuker dan verwacht. Het leuke zat hem er in dat je dingen terug zag die in het team op het werk gebeuren, die dingen gebeurde tijdens de traing ook. Ook het paard viel me reuze mee, ze was erg lief.